За нас

„Цветна градина Нелбо“ е най-съвременната и високотехнологична оранжерия за производство на цветя в България. Позиционирана е в с. Градина, община Първомай и е въведена в експлоатация през 2009 г. на обща площ от 10 дка.

В различни отделения се отглеждат разнообразни култури, произведеникакто от нас, така и внесени от водещи лицензирани селекционери от Германия, Холандия и др. . Въведените технологии позволяват повечето от процесите по отглеждане на цветята да се извършват автоматизирано.
Компютърна програма осигурява най-добрите климатични условия, като следи за влажността на въздуха, автоматично повишава или намалява температурата, пуска или вдига вградените на покрива на оранжерията термоекрани, за да осигури най-добрата светлина, изисквана от съответните растения. Автоматизирано се полагат грижи и за напояването и храненето на цветята, като компютър приготвя специфични за всеки сорт и етап на растеж хранителни разтвори.

В оранжерията на „Цветна градина Нелбо“ се създава идеални условия за отглеждане на висококачествени и здрави растения. Тъй като са Израснали в нашата географска ширина, това спомага за лесната им и бърза адаптация след излизането им от оранжерията.

Компанията предлага изключително богато сортово разнообразие, за да отговори на вкусовете, изискванията и желанията на всички свои клиенти. Стремим се да предлагаме и винаги по нещо ново и модерно, за да сме в унисон със световните тенденции в пазара на цветя.